lørdag 13. juli 2013

Vår lokale event: Båtskärnäsdagen 13.juli

En stor event her er den årlige Båtskärsnäsdagen - 13. juli. I fjor blåste og regnet nesten alt bort, men i år var været som bestilt - sol og fint vær. Utstillerne og de som var ansvarlige for loppisbordene var nok sikkert fornøyde med det. Hit kommer de fastboende, de tidligere fastboende og andre med tilknytning til stedet. Og vi - som ferierer her. Noen kommer også hit fra Frevisøren Camping, ivrig på å få med seg hva som skjer lokalt. I Folkets hus var det i salg av lopper og brukskunst. I tillegg var det mange salgsboder ute som solgte alt fra varmrøkt regnbueørret, tunnbrød, multer, gamle leker, kopper, kar og egenproduserte varer.



Styret i beboerforeningen hadde egen salgsbod med kaffe og gode kaker, samt en liten pølsebod ved siden av. Alt dette akkompagnert av levende musikk fra torvets lille scene. Vi savnet i grunn ikke the Old Post som da var stengt, trodde vi. Det viser seg at sveitserne som drev det, har reist hjem.
I kirka ble det - som i fjor - servert nystekte vafler med krem og syltetøy og kaffe. - . Og så kom Pippi og engasjerte ivrige unger på skattejakt. Etter at vi kom hjem, fikk vi besøk at en fra hembygdsforeningen. Vi hadde faktisk vunnet på et av loddene vi tok. Amalie er nå eier av et flott rosa hoppetau.
Vi var svært fornøyde med våre kjøp. Vi fikk tak i varmrøkt regnbueørret og så kjøpte vi en god del brukskunst, laget av ei kreativ dame i Lappbäcken (nabobygda). Ørreten nøt vi neste dag - sammen med ananaskrem på tunnbrød. Det var snadder!
God sommermat!
Det var ponnyridning for de minste. Amalie var selvfølgelig førstemann i ridekøen.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar