søndag 28. juli 2013

Summa summarum, ferien er over.

Klokken har nettopp passert midnatt. De siste gjester har gått. Sommermøblene er plassert ned i kjelleren. Vaskemaskinen vasker siste turn. Kjøleskapet er fullt med godsaker som skal være med hjem. Et rom er ferdig vasket.... Det nærmer seg avreise. Poden vil gjerne av sted så tidlig som mulig. De norske jentene skal jo spille finale i fotball-EM og det vil han se. Han har allerede pakket ferdig sitt tøy som skal hjem til Tromsø.

Denne siste uka har vært innholdsrik. Været har jo endelig vært supert og ikke minst superstabilt bra! Det har vært dukkerter i Frevisøren for oss alle.
I går og i dag hadde vi koselige besøk fra Tromsø.
 I går kom Ole, May Britt, Amalie og Vilde på fika i stugan. Vi rakk å lage noen muffins før de kom - og så hadde vi heldigvis proviantert litt fra isbilen noen dager i forveien. Ikke noe problem med fika da :).
Etterpå tente vi opp i bålpanna og ungene koste seg med å grille marshmellows.  Ole og May Britt hadde campingvogn stående på campingen i Kalix. I dag dro de videre nordover - og hjemover. Og vi fikk nytt besøk av Elisabeth, Inge og Maja. De har slått opp lavoen på Frevisøren Camping og skal være der noen dager. Vi tilbrakte mesteparten av dagen i lag. Først på Cafe Myggan.


Deretter var vi alle ute i det våte element på Frevisøren. Badevannet var deilig. Etterpå var det middag her på stugan og har vi kost oss med litt vin. Den siste vinflasken vi åpnet, bar bud om hvor det bar hen - mot høst og juletider.
Når vi nå ser tilbake på ferien i år, har vi ikke gjort så mye som i fjor. I år har det vært en del besøk, noe vi har satt utrolig pris på. Men vi har fått ordnet en del viktige ting også. Den røde panelen i kjøkken er malt hvitt. Det ble bra. Et gammelt campingbord i tre har fått tre lag med hvitmaling og ble som ny. Einar har vært høyt oppe og ordnet takrenner. Nye fester er satt på og noen hull er tettet. Et lite ønske om en stikkkontakt i boden på kjøkkenet - en fremtidig plass til et kjøleskap - utviklet seg til noe mer. Vi har i alle fall fått et mer sikkert sted. Elektriker Gøran måtte legge opp ny jordet kurs. I dette arbeidet fant han også noe som ikke var så bra. Bl.a. den hylla med både bryter og stikkontakt over vasken som tidligere eier hadde satt opp. "Den där plockar vi bort" sa Göran resolutt og fortsatte at sånn hjemmeelektrikerarbeid slett ikke alltid var bra - og særlig ikke dette.  Vann og hjemmeelektrifisering - ikke bra. Nå er dette heldigvis borte. Vi hadde også  noen løse ledninger på kjøkkenveggen mot vegen. Nå har vi to doble kontakter på hver side av vinduet.- adskillig mer sikkert enn de ledningsstumpene som var der. Så - da har vi plutselig fått lagt opp nytt elektrisk opplegg i halve kjøkkenet. I etterkant har han også fikset et par brytere i kjelleren.
Vi har også bestemt oss for å få satt bort drenering og vil få gjort dette så snart som mulig. Om det lar seg gjøre å jekke ut verandaen eller om den må rives, vet vi ikke ennå. Turen går hjem nå på feriens siste dag, men vi kommer tilbake snar! Nå kan vi begynne å telle dager til høstferien.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar