fredag 5. juli 2013

En real fiskehistorie

Å fiske ved brygga, eller i båt er stas både for store og små. De største gutta har vært ute i båt, mens de to minste har fisket fra brygga. Forleden dag stod de alle og fisket - og endelig nappet det. Stolte som bare det kom de tilbake. Det var ei lita gjedde som hadde gått på kroken. Bjørn Olav var den heldige fisker. Etterpå sløyet de fisken, den ble kokt og gitt til Gråtass. Katten var litt skeptisk til kokt gjedde, men den ble spist opp. Siden har den fått flere fiskemåltider - med mort, abbor - og han er happy, enten han får fisken servert rå eller kokt.


Samme kveld dro samme følget ned igjen til brygga for å fiske; alle gutta med stenger, Amalie med sommerfulghoven. En tid etterpå kom de tilbake. Amalies sommerfuglhov var tygd i stykker, bare bambusstanga igjen. Men av hvem? Jo ei gjedde det og - og en skikkelig stor en. Bjørn Olav hadde fått den på kroken, men gjedda ville forbli i det våte element og ville komme seg fri. De prøvde å få den opp med "hoven/sommerfuglnettet, men den sleipe slasken av ei gjedde, trygget seg fri og slapp unna. En real fiskeskrøne kunne det ha blitt, men i disse moderne tider, var det den snarrådige Håkon som filmet det hele: Her er filmbeviset.
Fisking har blitt en daglig økt for både små og store. Vårt feriebesøk fra Trondheim har også vist seg å være habile fiskere - både Maja og Ulrik - samt Johan har slengt utpå og prøvd lykken.
Og her er sommerens siste fangst av disse to hjertevenninnene denne sommeren: En liten abor kunne disse stolt vise frem på fisketuren etter middag i kveld 22.7:





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar