mandag 15. juli 2013

En liten tur til Oulu

På dager hvor været ikke er det aller beste, kan man f.eks. reise en tur til flotte Oulu. Denne finske byen ligger kun et par timers kjøring unna og her er det mange aktiviteter for både store og små. Fartsparken, Vitensenteret, Nallikarri med sin lange flotte sandstrand, Eden - spahotellet.
Sentrum med Kauppahalli nede på torget hvor det selges alt fra delikatesser fra havet og bakern, souvernirer m.m.
Koselige cafeer og bra butikker. Stockmann må fremheves - dette er shoppingmekka for de voksne. Faktisk er dette Finlands eldste varehus og opprinnelig varehus befinner seg i Helsinki. I noen større byer, har de da filialer, Oulu har ett.Det er dyrt, det er merkevarer og mye flott. Varehuset har, som seg hør og bør, et sortiment som dekker det meste av dine behov. Oulu er også en fantastisk sykkelby. Dersom man har tenkt å tilbringe litt tid, anbefales det å ta med sykkel
Våre naboer i gulstugan var våre guider i fjor. I år tok vi turen alene. Det er lett å finne frem. Et kjekt ord å lære seg på finsk er keskusta som betyr sentrum, ellers er byens severdigheter merket godt.
Et annet tips når det gjelder Oulu er restauranten Olimpos som har en i hovedsak gresk/tyrkisk meny. Det er et populært sted  i byen og har en trivelig betjening. Restauranten er kåret til byens beste et par år på rad siden den ble etablert i 2010. I tillegg har de fått pris for å ha det beste lammekjøtt på menyen, en pris som var landsomfattende. Da skjønner de fleste at det kan være kjekt å prøve seg på en lammerett.

Denne gangen ble det kun fartsparken og en bytur på oss. Neste gang står vitenskapssenteret
på programmet.

Her er et lite knippe bilder fra Fartsparken. I fjor ville Amalie bare sitte på, men i år debuterte hun som sjåfør og det var stas.




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar