mandag 30. desember 2013

Den nest siste dagen i år

Søndag 29.desember hadde vi en "ikke gjøre noe særlig-dagen". Det var godt å bare slappe av og ikke gjøre så mye annet enn det man hadde lyst til. Det ble lest, spilt (Ja, også UNO) og så var naboene fra rødstugan ved siden av på fika og vin hvor vi la slagplan for nyttårsaften.

På mandag 30.12 hadde vi en ekspedisjon å gjøre. Det var å reise over grensen til Finland og kjøpe noe helt spesielt til nyttårsaften. Vi dro til kjøpesenteret Rajala, rett over grensen. 
Uudenvuoden tinakenkä ble kjøpt inn.
Og selvfølgelig måtte vi også ha et par stk  tinakauha for å kunne gjennomføre frugans store barndomsminne fra finsk nyttårsaften for mange år siden.

Frugan gleder seg veldig til å introdusere dette ritualet fra barndommen - til neste generasjon i morgen kveld.

Den toetasjes nissen på Rajala
Fortvil ikke, det vil komme et bloginnlegg som vil dokumentere dette ritualet i detalj. Så om du er forvirret nå, vil du få oppklaring senere og en god forståelse for hva denne nyttårsskikken egentlig innebærer. Et lite stikkord til slutt - det har noe med hvordan neste år - 2014 - vil bli for hver og en av oss.


Vi har også gått til innkjøp av nok et par røkte juleskinker. (De andre er spist opp)
En av disse skal spises i morgen kveld. Den andre skal spises i Tromsø. Vi har nemlig lovt naboene i gulstugan å servere dem et stykke finsk julemåltid. Det ble litt for hektisk før jul, så denne middagen tar vi på nyåret.
Siden frugan i gulstugan er overmåte glad i julen, gjør det nok ikke så mye at hun og familien kan se frem til julemiddag også i januar. De kan nå sjekke neste års kalender for mulige datoer for denne happening med denne ganske så bereiste juleskinka; først innkjøpt i Finland og importert til Sverige. Og så skal den bli med oss på 1.dag - fra Sverige, via Finland til Norge. På turen vil den passere polarsirkelen. Kan hende det gjør smaken enda bedre?

Vi hadde egentlig ikke andre ærend på finske siden av grensen. Men vi måtte ta turen innom en helt ny butikk på Rajala: Punnitse & Säästä. Her har de  kjeks, nøtter, tørkede frukter i alle fasonger og varianter - og utrolig delikat  lagt frem. Begge ungene fylte poser her inne i denne litt alternative godtebutikken. 
Etter Finland, var vi et nødvendig stopp innom IKEA, blant annet for å fika. Og selvfølgelig har vi kjøpt inn litt fyrverkeri innen vi reiste hjem til stugan.



Mmmmm..... tomatsuppe :)
Det har vært mye god mat denne jula. Da var det kanskje ikke så rart at ungene ville ha noe helt annet til middag i dag. En middag som ikke hører jula til.
Da begge ungene insisterte, ble det ..
Tomatsuppe med makaroni og kokt egg.
Et måltid i all enkelhet - men veldig godt etter en lang handledag - på kvelden før den aller siste kvelden dette året. 
Det blir garantert ikke tomatsuppe i morgen - på årets aller siste dag. Da blir det skikkelig middagskalas og trivelig samvær med naboene. Det gleder vi oss til!



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar