tirsdag 15. april 2014

Påskeferie 2014 er igang!

Regionmesterskap i håndball var lagt til inngangshelga til påska. Siden poden var med og spilte, og vi var blinket ut til dugnadsarbeid, ble vi i Tromsø helt til oppstart av den stille uka.

Klokka 7 drar vi, mente frugan. Men klokka ble halv ni før vi vinket farvel til Tromsø og hadde kursen i retning sørover til Båtskärsnäs. Returen fra vinterferien ble jo et sant mareritt, med full storm og værfast i mange timer, så var denne turen til stugan helt motsatt. Det var bare veier hele veien, lite tungtransport, ingen rein, lite trafikk, strålende vær!


Vi var en snartur innom i coopen på Vollan, innom hallen på Kilpis, en stopp for dieselpåfyll i Mounio, stopp for sjåførbytter, ellers bar det straka vägen til stugan.

På grensen, på brua Torneelven til ÖverTornio, kunne vi igjen observere grensemarkering på isen. I fjor var det en europalle som var satt på isen med flagg på. I år var det en fortøyd pram pyntet med naboflaggene, det finske og det svenske. Fortøyningen muliggjør gjenbruk både av pram og flagg. Et smart trekk å droppe europalla i år.

Nøyaktig 8 timer etter "take off" i Tromøs, svingte vi inn på gårsdsplassen. Gårdsplassen er bar, og snøen på plena er faktisk på hell. Den minker fra dag til dag. Her er det vår! Og det våres!

Da vi låste oss inn i stugan, oppdaget vi  en trivelig overraskelse på kjøkkenbordet - en påskehilsen fra Lena og Kjell fra nabogata; et
påskeegg - fylt til randen med godis! Vi takker og bukker - og ja, innholdet blir nok spist innen påsken er over.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar