fredag 18. april 2014

Det våres ....

Sen påske betyr at skiene ble hjemme. Sen påske betyr at lokalbefolkningen her har kjørt sine siste scooterturer for vinteren. Isen begynner å sprekke opp og er utrygg. På stranden i Frevisøren tiner snøen - og det er ikke lenge før sommerturistene  igjen vil fylle strendene her og kose seg i vannet.. Men enn så lenge er det stille mens det våres...




Gårdsplassen er tom for snø. På den mest solrike delen av tomta - er snøen borte. Trærne  er fulle av knopper, men vil nok ikke springe ut riktig ennå. Gradestokken viser rundt 10 grader. Utenfor coopen i Kalix selges vårblomster. For oss Tromsøværinger er det litt vågalt å plante ut vekster allerede nå, men her er det faktisk mulig.Denne hylla med blomster ble etterfylt hver dag, Vårblomstene gikk som varmt hvetebrød.
Sol og deilige varmegrader fører til at isen begynner å sprekke opp. Men når forsvinner den helt? I følge våre lokale naboer, sier de at hele Bottenviken er fullstendig isfri i slutten av mai, men at små viker - som Bondeviken her nedenfor oss, vil tine kanskje en måneds tid før. Lions Club i Kalix har et stort lotteri - hvem kan gjette når isen forsvinner på Kalixelven?  I Kalixelven ved broen etter kirken, er det en viktig målestokk på dette. En fortøyd båt midt i elven. Når isen rundt båten smelter og den kan drive fritt, ja da er Kalixelcen isfri!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar