tirsdag 15. april 2014

Påskepynt

Egg og påskeharer, påskeris og påskkärringer: Påsken er her!
Tusenkunstneren i Lappbäcken laget en påskkärring i fjor som hadde kræsjlanda i snøen (se innlegg vedr påskkärringer i fjorårets påskeinnlegg her i bloggen. I år er det ikke så mye snø, så denne gangen flyr ho. Tusenkunstneren selv synes det er moro at folk stopper opp og tar bilder. 14 dager hadde hun brukt på påskkärringa, kunne hun fortelle.

Om hun har laget mindre påskkärringer? Nei, det hadde hun ikke rukket. Hun måtte jobbe på spreng for å bli ferdig til påske med denne dama.
Foruten vår nyinnkjøpte høne som nå pryder vinduskarmen på kjøkkenet (Det er jo Turid, sa prinsessa), har vi og pyntet ute. Påskeris er også en tradisjon her i Sverige. Det er tilsvarende fastelavensris, men gjerne med litt flere fjær i alle mulige farver. I fjor hadde vi påskeris inne. Men oppdaget ganske raskt at svenskene ikke nøyer seg med det. De pynter også busker og trær ute i hagene sine. Noe særlig dårligere skulle ikke vi være, og ungene fikk i oppdrag å stæsje opp buska nærmest vegen med litt fjærpryd. Kanskje ikke så overdådig som naboen litt lengre ned i gata...
Ellers er det egg som pynter opp rundkjøringer i Kalix by og litt ute i disktriket. Her er et knippe av årets egg samt et par påskeharer (påskeharene er utstilt på overskuddslageret - i Sangis.
                                                                             

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar