torsdag 31. desember 2015

Nyttårsaften - som endte med et smell - bokstavelig talt

Rajalas julnisse på sin siste arbeidsdag
avslapning på årets siste formiddag..
Nyttårsaften dro frugan og gubben en snartur til Finland for å gjøre litt nødvendig nyttårshandling. Poden og prinsessa slappe av hjemme alene.
Deretter ble det gjort forberedelser til selve nyttårrsfeiringen. Feiringen skulle skje i to etapper. Først nyttårsmiddag sammen med Altanaboene våre Marianne og Karl. Det ble en joint venture, de kom med pinnekjøtt og vi bidro med tynnribbe. Desserten droppet vi til fordel for kaffe og kaker.
Rett etter middag ble kakebord dekket, kaffen satt over og gløgg varmet opp. Her hadde vi begge husholdninger julbakst til overs. I tillegg hadde frugan bakt en banansjokoladekake.
 Så startet etappe to, våre svenske naboer fra nabogata; Lena, Kjell og Nicklas - og Monica over på fika før vi skulle fyre opp raketter sammen.Naboene hadde gitt oss en flaske egglikør i julegave. Denne delte vi solidarisk med alle sammen. Og vi tar gjerne en gulstugaskål til med egglikør neste år også.
Den finske tradisjonen med å kaste tinn skulle vi nå i gang med for tredje gang her på stugan. For de svenske naboene ble dette en helt ny opplevelse. Små tinnhestesko smeltes over varme, deretter kastes dette i en bøtte med vann. Tinnet stivner da - i ulike fasonger - og de ulike formene vil gi kasteren pekepinn på hvordan det kommende året vil bli.
Monkan kaster tinn for første gang - og dokumenterer resultatet

Familien Sandström kaster tinn for første gang - og begivenheten dokumenteres

Og så skulle resultatet tolkes.. Hvordan blir 2016...

Da klokken nærmet set midnatt, dro vi bort til skolen med alt av nødvendig utstyr for rakettoppskyting.
Fylte glass, som ikke ble drukket....
Det var mange flotte raketter. Frugan rakk kun å ta dette bildet før det hele endte brått med et skikkelig smell.
Gubben hadde satt fyr på et batteri og var i fullt firsprang for å være i sikkerhet før det smalt. Men istedet skled han i et isglassert scooterspor og landet tungt på rygg og hodet. Såpass heftig var fallet at han var borte 2-4 minutter. Siden han ikke var klar - fant vi andre ut i fellesskap at legevakten var det beste stedet. Hodeskader skal man ikke ta for lett på. Naboene Kjell og Lena ordnet transport via slektninger og en halvtime etter fallet var vi på akuttmottaket.  Der ble vi tatt vel i mot. Til tross for travel natt, fikk vi den aller beste pleie. Innen tre timer var gått, var gubben grundig undersøkt, med bl.a. røngten av hodet - og så var vi på vei hjem i taxi.
Da frugan skulle betale, ble hun fortalt at det kun var en egeandel på kr 100 for turen fordi dette ble regnet som en syketransport. Gubben hadde pådratt seg en kraftig hjernerystelse - og skal nå slappe av og hvile de første dagene i det nye året. Vi fikk nå ikke skutt opp alle nyttårsraketter - og feiringen tok en brå slutt rett etter midnatt. Men - vi er nå utrolig glade for at det ser ut til at gubben vil være frisk og rask igjen om litt.

 .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar