mandag 28. desember 2015

En juleadjektivhistorie fra virkeligheten - 4. juledag


Siste merkelige lørdag før jul dro den fortapte familien til sin brennende stuga i den idiotiske byen Töre for å feire grønn jul. Det var den kompliserende Hege, irriterende Svein Malvin, den smellvakre Sven Helge, gravide Synniva og ikke minst den snerpete Trygve.
Noen dumme dager senere dro den kjekke familien til sin runde stuga i den overtroiske byen Båtskärsnäs i samme dustete ærend. Det var den lysende Amalie, morsomme Bjørn Olav, den stjernete Nina og prompende Einar. Begge klissvåte familiene feiret en fisefin jul i sine klønete stugor med mye hvit mat og rar drikke. På den flinke 1. juledag møttes de to åpenbare familiene til geometrisk julemiddag i kortvokste stugan i Töre. Den ekle Hege og den bulkete Sven Malvin hadde laget rød ribbe med slemt tilbehør. Det smakte dypt.  Etter den svarte middagen gikk de glitrende ungene opp til det blå rommet ovenpå. Der spilte de barbarisk bordtennis. På kvelden dro følsomme eldstemann, han Sven Helge sammen med sin stygge kompis og dro til den blanke byen Luleå. På den fillete 3.juledag skulle begge de underfundige familiene møtes igjen. Denne gangen i den svenske stugan. Men – den hoppende Törefamilien kom ikke. De trodde det var på den posete dagen de skulle komme. Og slik ble det. På den spesielle 4. dag kom de på besøk og spiste klam julemat. Det var lilla skinke med sutrende tilbehør. Da alle var stumt mette måtte vi ta en automatisk pause før den forferdelige desserten kom på det pompøse bordet. Den hårete bollen med flirende riskrem ble helt spist opp og alle mager er nå utflytende mette. Nå leker den snørrete Synniva, den fulle Trygve og den gule Amalie konfronterende gjemsel og andre fjompete leker. Samtidig satt de skjelvende voksne og drømte seg hårreisende bort med grinete gjestestugor, plagsomme badstuer og andre kommenterende prosjekter. Dette er den siste nesevise kvelden disse to ærlige familiene har felles denne e jula. I morgen skal den flagrende familien dra fra det utrolige huset i Töre og kjøre den kjærlige bilen den klagende veien tilbake til den egoistiske byen Tromsø.
Og da var den historien slutt.
Vi takker for deilig middag på Töre på 1. juledag. Da ble det servert ribbe med alt av tilbehør. Nå på 4. juledag ble det servert fiusk julemiddag hos oss,Badsturøkt skinke, med tilbehøret lanttulatikko og perunalatikko til. Til dessert - riskrem. Og ja - vi var alle mette og fornøyde :). Nå er Törefamilien tilbake i T\ore hvor de skal pakke sammen før avreise til Tromsø i morgen tidlig. Vi ønsker dem god tur på tilbakemturen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar