mandag 22. desember 2014

Husbygging

21. desember ble husene bygget. Bare et lite brannsår etter brent sukker, så dette gikk fint. Pyntingen måtte avbrytes da vi gikk tom for både nonstop og melis. Det å tro at en pakke melis og en pose nonstop var nok, var litt vel optimistisk. Dermed stod to halvpyntede hus og ventet på ytterligere fyll. Ny dose med melis og ny dose både med smågodt, små marshmellows og mer nonstop - så ble husene ferdigpyntet (det er i alle fall ikke så mye mer plass til pynt). Ungene er happy - og gleder seg til at de kan knuse pepperkakehusene på nyttårsaften.
Ikke akkurat ihht. Sintef sine byggforskrifter. Begge hus er overdådig pyntet. Nødvendig maksimalisme, ifølge husbyggerne. På hus til venstre ligger en isbjørn foran vinduet. Den er skutt (det er jo derfor den ligger). På hus 2 er pipa ganske så overdimensjonert, og dermed ekstra pyntet for å få ekstra skjev look. Utenfor det huset er en brunbjørn - som ikke er skutt (kanskje bare husvarm).
Ellers har vi tilbrakt første del av dagen i Happaranda og handlet litt. Det ble også tid til lunsj - julebord hos IKEA.. Her var mye god mat. Og ungene mente desserten var toppen - nydelig riskrem til dessert. I dagens handel ble det også kjøpt inn mer julepynt. En  ny stor stjerne henger nå i vinduet i storstua. Nå har vi ikke flere vinduer å pynte. Det er vel litt overkill å gå løs på kjellervinduene. De lar vi få stå upyntet :). Fjorårets 3 meter lange lysslynge har vi nå forlenget til 9 meter. En av buskene ved innkjørselen har nå fått fargesprakende lyssetting.
Juletreet er pyntet og de aller fleste gaver er pakket inn. Nå kan straks julefreden senke seg.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar