onsdag 31. desember 2014

Godt nytt år!

Vi takker av det gamle året og ser frem mot det nye. Hva det nye året vil bringe, vet vi ikke. Men gjennom tradisjonen å kaste tinn, kan vi predikere hva vi tror vil skje. Tinnet - i form av en hestesko tines over varme for deretter å helles i en bøtte vann. Tinnet tar forskjellige former når det stivner - og det er disse nye figurene som vi forsøker å tolke fremtiden inn i.

Amalie og Bjørn Olavs tinnkasting 2014
Her var både fugler og mynter - kanskje en reise for en eller flere av oss er i vente? Når det var tolkning av mynter, kom vi frem til at det kanskje var skillemynt vi kommer til å være i besittelse av i 2015. Karl så en golfkølle og kanskje en fremtidig golfspillerkarriere i sin nære fremtid. Det er golfbane både i Alta og her i Kalix, så sjansene kan jo by seg. Bjørn Olav så en profil på en mynt - og lurer på om vi får bytte av konge i år? Dette mente våre gjester at det nok var en spådom som kanskje var lengre inn i fremtiden. Ettersom vi har fulgt med i mediene, ser nå kongen vår fortsatt sprek ut til flere år i sin tjeneste. I de ulike spådommene var det også flere spennende møter - og det så ut for at laksen kan bite i Altaelva i år også.
Vi hadde deilig middag med Marianne og Karl. Vi hadde laget ribbe, de hadde med seg indrefilet av svin.Sammen med godt følge i finglassene, smakte dette ypperlig.

Begge familier hadde kjøpt inn raketter - og vi gikk bort til skolen ved siden av her - for å skyte opp raketter. I fjor var det kun oss der. Det så ikke ut til at man hadde felles oppskytningssted her på Baskeri. Men - da vi var klar for å skyte opp raketter, kommer det folk fra nabolaget. De vi kjenner best, og noen til. Det ble dermed et flott fyrverkerishow. Mange raketter fra skolen hvor vi stod - og så ble det sendt opp raketter både fra Hestholmen og husene på oversiden av Bondviken. Det var trivelig å ha så mange i nærheten da vi gikk over fra 2014 til 2015.
Nina og Marianne sender opp nyttårslykt og håper og tror på et nytt, spennende og innholdsrikt 2015

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar