lørdag 9. august 2014

Sommerferie er over, men vi er tilbake igjen!

Knappe to uker etter at vi reiste hjem fra stugan og startet hverdagen, i alle fall for oss voksne, er vi faktisk her igjen. Ekstra fridager kunne tas ut nå og det benyttet vi oss av.
Vi er bare 3 denne gangen. Poden er på håndballskole i Meråker. Og prinsessa er fornøyd med all oppmerksomheten hun får, selv om hun savner broren også. Litt sen avgang på fredag, denne gangen med henger, lånt fra hyggelig og behjelpelig nabo (takk Andreas!). Noe småtteri hjemmefra som ikke brukes lengre, får nytt liv i stugan. Samtidig skal vi også kjøpe med oss en del og ta med hjem (gjett hvilken butikk).
Turen nedover gikk fint. Det var lite dyr å se langs veien. En liten forvirra rev langs veikanten og noen reinsdyr i god avstand fra veien.. inntil vi plutselig fikk øye på en liten reinsdyrkalv stående midt i veien. Heldigvis både for oss og kalven, var ikke farten så veldig stor og en kontrollert nedbremsing var mulig. Kalven så litt forvirret ut da vi stoppet ved siden av den - og stakk så til skogs. Den har nå kanskje lært at midt i veien ikke er noe sikkert sted. Ellers hadde vi veien stort sett for oss selv.


I dag har vi vært i Kalix en liten tur.  Litt handling og lunsj. Planen var å dra på Lyktan. Men til tross for plakater om at det skulle være åpent, så var det lukket og låst. Da ble det Myggan istedet og der hadde vi en god lunsj. Prinsessa ville ha mjukglass etter lunsj, og det ønsket ble innvilget.

Egen grøde!

I sommer oppdaget vi at vi har en en liten ripsbusk. Den vokser ved siden av platten til garasjen. Det er nok ikke det mest optimale stedet for en ripsbusk, men så har det blitt bær alikevel. Frugan og prinsessa plukket en liten kopp med nydelig rips.
Vaniljekrem ble kjøpt inn senere på dagen og det blir en liten smak på hver av oss :).



Spillkveld


Prinsessas ønske var spillkveld - og det ble det. Vi var gjennom både Ludo og Svarteper før det ble sengetid.









Høstmørke

Her, syd for polarsirkelen, er det nå mørkt sent på kvelden. Da er det fint å finne frem lys både inne og ute.



'


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar