mandag 11. august 2014

Vi fant, vi fant! Spennende oppdagelser på lilleferiens siste hele dag

Halv åtte i morges fikk vi besøk av en opplagt elektriker. Han fikset lampekontaktene i kjøkkenvinduene. Lampene er med Led-pære - og skal stå og lyse opp vinduene - også når vi ikke er der. Med få fastboende, synes vi det er viktig at det er litt lys i vår stuga også. Høst- og vinterkveldene er mørke nok.
Lys i lampettene i kjøkkenvinduene
En ny ledning - og liten sjekk var det som skulle til :).
Deretter ordnet han noe mer småtteri, før vi ba ham kikke litt på maskineriet nede i vaskekjelleren. Vi vet at det for lenge siden bodde en kjølemontør i huset - og det er et kjølerom nede i kjelleren. Men selve kjølerommet var støvete og bar preg av ikke å ha vært i bruk på mange år. Vi hadde tenkt å hive motordelen, men oppdaget at den faktisk var fastmontert på benken utenfor kjølerommet. Selve strømledningen var skikkelig morken og den ytre isolasjonen hadde smuldret vekk flere steder. Vi var derfor ikke fristet til å teste dette ut på egen hånd. Dette kan jo fungere, utbrøt elektrikeren da han så anlegget, satte inn kontakta. Og ja, det funket!

Ny strømledning ble promte byttet, de ulike komponenter sjekket nøye, før vår venn elektrikeren erklærte at kjølerommet kunne vi bare bruke. Selv om det er nesten 30 år gammelt utstyr, så er det såpass enkelt system som fint fungerer også i dag.

Da har vi altså et stort kjølerom i tillegg til kjøleskapet oppe i kjøkkenet.Dette er mer enn god nok kjøleplass. Vi ser klart nytten i å bruke det på someren til å lagre kalde øl, brus m.m. Eller kanskje skal vi planlegge et hageparty eller to?

Alternativt kan vi jo leie ut litt kjøleplass til trengende.. :). Dersom også neste sommer blir like varm, kan det jo være kjekt å ta turen innom dette rommet for å kjøle seg ned...


Dagen i dag har gått med til rydding i gammelt rot. Vi tok en tur til soptippen (søppelfyllinga) med gamle panelovner, malingsbokser, en gammel spark og mye annet gammelt rusk og rask.

Garasjen er nå ganske så ryddig. Kjelleren også. Der dukket det opp noe spennende etter at gammelt rot var borte. Det så ut som et gammelt bord - viste seg å være en gammel skolepult.

Antakelig skulle de skifte ut pulter en gang i tiden på skolen tvers over veien. Eierne fra den gang har nok fått en av disse.

Pulten bærer preg av å være godt brukt - og det er en del tagging på den.

En av innrissingene har en Ola B. gjort. Ifølge et par lokale kjenninger her, er dette kanskje en nabo som bor litt lengre bort i gata som risset inn navnet sitt da han satt ved denne pulten. Pulten har rom under lokket og det er et ekstra rom til blekk og penner. Fra en heller kummerlig tilværelse nede i kjelleren, har vi nå plassert den på hedersplass i nystua.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar