lørdag 23. juli 2016

Skärgårdsfestival på Seskarö

Seskarø, som ligger øst for Båtskärsnäs, litt nærmere Happaranda, har en årlig skjærgårdsfestival som varer i fire dager. På lørdagen er det Seskarödag på folkets hus. Vi var der i fjor, og det fristet til gjentakelse.,
Det var mange aktiviteter både for store og små. Inne i Folkets hus var det kunstutstilling og demo av ulike teknikker - som blant annet treskjæring og maling. I fjor møtte vi Happarandakunstneren Heidi Rönkkö (lenket til hennes fb-side) som maler på silke, lager litografier etc. I fjor kjøpte vi en litografi. I år ble det en ugle - malt på silke som nå pryder lillestua på stugan.  Gå gjerne inn på hennes fb-side for å se mer av hennes arbeider.
Vi kjøøpte også bok om Seksarös historie, som den lokale hembygdsforeningen har fått gitt ut. Her er det mye spennende lesning og flotte bilder fra en svunnen tid.

Det var flere aktiviteter for barn, blant annet å lage skilt med tre og stein. Amalie deltok med stor iver.

Her er det ferdige resultatet, motivet: Gråtass jager mus



I tillegg til underholdning, loppis, utstilling, ponnyridning med mere, var det selvfølgelig noe å bite i.

Vi møtte rødstugans folk som anbefalte vafler. Ortens beste mente de. Det var mange av den oppfatning, for køen for ferske vafler var lang. Men verdt å vente på. Og mens man ventet var det hyggelig å prate med disse to hygglige vaffelstekerne. Damene stilte gjerne opp for et bilde til denne bloggen:

 I tillegg til vafler og fersk deilig hjemmebakst, var det også sandwicher med blant annet røyket laks. Amalie syntes de var kjempegode.
 Innen vi reiste fra Seskarö, ble det tid til en lite tur med ponnien Fluffy (blanding mellom islands- og shetlandsponny). Amalie mente at vi også kunne få oss en slik ponny, det må jo være plass i garasjen hjemme, mente hun.
Amalie og Fluffy





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar