søndag 2. mars 2014

Vinterferie!

Litt rart i grunn, denne gangen var vi bare tre som så frem til vinterferie. Fjerdemann, så nok også frem til vinterferie, men det var så mye som skulle skje på jobb, så fridagene måtte han se langt etter. Han  ble hjemme. Vi tre andre dro tidlig lørdag morgen. På kvelden i forveien var bilen pakket ferdig. Johan var kontaktet og lovte å brøyte vår innkjørsel. Altanaboene hadde allerede vært nede noen dager og lovte heve temperaturen på varmepumpa slik at det ville være varmt og godt inne når vi kom.. Matpakker var smurt og vi var klar for ferie! Allerede kl. 0730 dro vi av gårde fra Tromsø til etterlengtet vinterferie. Turen nedover gikk kjempefint. Det var isete veier frem til Mounio, deretter bar asfaltt. Det var overraskende lite snø. Isen på Torneelven hadde sprukket opp flere steder og avdekket rennnende våryrt elvevann.

Vi så kun ett reinsdyr. Den var spent foran en slede og rundt ventet ivrige turister.Halv fire svingte vi inn på gården etter en flott kjøretur. Innkjørselen var fri for snø. Johan hadde selvfølgelig gjort en god jobb igjen. All snøen hadde han lagret på ett sted, en stor snøhaug på tomta. Det var klart at den ikke ville stå urørt..

vertskapet i gulstugan
Naboene i gulstugan vinket ivrig fra trammen da vi pakket ut av bilen. Vi ble ønsket velkommen med middagsinvitasjon. De hadde kjørt kvelden i forveien og var allerede vel installerte og klare for gjestebud. Vi kom midt i pizzabakingen.  Her ble det laget pizza etter klassisk familieoppskrift  fra familien i gulstugan. Her er kokken i full gang med pizzamakeri. Og selvfølgelig måtte det smakes på vin underveis! Etter deilig pizza fortsatte de voksne med vin, men med ost som tilbehør. En trivelig nabovelkomst -og flott feriestart! ps. Både pizza, vin og ost smakte fortreffelig!

På søndagen tok vi farvel med våre Altanaboer. Deres fridager var allerede over. Det var nå godt vi rakk et lite møte.
Ungene i skolstugan og gulstugan startet realt ingeniørarbeid. Snøhaugen skulle bli hule.
Siden de var så travelt opptatt, fant frugene i skol- og gulstugan at de skulle bedrive litt slow shopping i Happis. Ittala og Ikea ble besøkt, uten utålmodige barn og ektemenn. Skikkelig rekreasjon. Det ble mye titting og ikke så mye innkjøp. Men begge var godt fornøyde da de dro tilbake igjen. Hulemakerne hadde ikke savnet dem et sekund..



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar