mandag 3. mars 2014

Lunch och fika

Lunch på Myggan er klart noe ungene ser frem til. På mandag dro vi dit.Fordelingen var grei, ungene på eget bord, mens vi voksne satte oss på nabobordet. Som vanlig var det Tex Mex Kyckling de fleste av den yngre garde ville ha. Har man en favoritt, så har man en favoritt.
Her er det glade barnebordet, vertskapet i gulstugan venter på sin mat på nabobordet.

Først lunch, så fika..
Etter en god lunsj - og litt shopping, fant vi tilfeldigvis et nytt konditori. Midt i denne fastelavenstid var det klart at vi måtte kjøpe med semlor til fika. I dette bakeriet kom bollene rett fra ovnen og ble smurt mens vi ventet. Ferskere får man de ikke!
Semla er den svenske fastelavensbollen, og preppes litt anderledes enn hva vi er vant med. Den nybakte bollen deles i to, bunndelen hules litt ut og innholdet som er hult ut blandes med mandelmasse - og legges så oppi hullet. Så er det krem med vanilje og melisdryss på toppen. De smaker alleles fortreffelig! Naboene fra gulstugan kom på fika. Og de liker også semlor! Semlor gikk ned på høykant. Faktisk så raskt at vi ikke fikk foreviget fikabordet, bare den tomme emballasjen var igjen.... Semlorna er delikate, men hvordan spise dem? Her strides de lærde. Skal man bare la det stå til og gape over hele herligheten på en gang? Dette krever nok en viss trening. Andre sverger til å spise semla stykkevis og delt. Her er det også flere alternativer. Ta av lokket, spis så fyllet og deretter bollen. Eller spis lokket, spis bollen og prøv å spare fyllet til slutt. Eller prøv å bruke skje og spis utenfra og innover bit for bit, eller spis fyllet først og spar bollen til slutt. ....Mulighetene er mange, og det er nok ikke mulig å prøve alle muligheter på en gang. Til det er dette for mektig...


..... Det ble - forståelig nok - en svært enkel middag etter alt dette.I skolstugan ble det suppe i all enkelthet.
Og senere på kvelden - vin og ost hos grannen i gulstugan for de voksne.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar