søndag 31. mars 2013

Summa summarum

Påsken er på hell. Det er i skrivende stund bare en natt søvn igjen før vi skal pakke bilen og dra hjemover. Fra et fantastisk påskevær hvor snøsmeltinga og våren er godt i gang, tilbake til Tromsø som er tilbake i vinterskrud etter en veldig snørik påske.  Nå har vi ryddet vekk påskepynten og lagt i eske. Neste gang vi kommer, vil det antakelig være pinse. Skal vi nå oppsummere, har det vært en alle tiders påske. Været har vært helt konge - strålende sol fra skyfri himmel og vindstille. Det har vært skiturer og skuterturer uti Bottenviken, kaffekos på platten, lek og moro. Takk til Marianne og Karl som bidro til at det ble scootertur på ungene. Til og med en liten tur i bassenget i Kalix ble det tid til sammen med gutta i gulstugan.
Vi har hatt et par spillkvelder. Prinsessa har nå knekt spillkoden og blir ikke lengre oppløst i tårer eller gallsur dersom det ikke helt går hennes vei. Pytt, pytt, sa hun bare da hennes brikker ble hanket inn under Ludospilling - og fortsatte ufordrødent videre.

I denne påska har det vært mye god mat og godt drikke. Og koselig fellesskap med naboene. På fredag var vi hos naboene i gata, Marianne og Karl. Der fikk vi servert deilig kongekrabbe. (se bilder herfra i nabobloggen: http://stuganikalix.blogspot.com)  Naboene fra den andre gata var også med.  Lørdag inviterte vi selv på kalas. Den eneste vi savnet var Monica, som var utenbys og dermed ikke kunne komme. Ellers var samtlige naboer representert. Vi hadde tatt med to lår på til sammen 4.3 kg fra Norge. Men naboene i gulstugan mente at det kanskje ble litt lite, de stekte likegodt et de også. Best å være på den sikre siden.

6 kilo kokt potet og nesten 8 kg. lår (råvekt) ble servert sammen med ratatouille som god tilbehør. Til dessert serverte vi varm fersken med gratinert marsipan, toppet med honning og mandler, i følge med vaniljeiskrem. Det ble mer enn nok mat og dessert til alle :). Ungene hadde en skikkelig fest. For å få plass til alle, dekket vi på til dem i et annet rom. De fikk også mat på serveringsfat på sitt  bord og fikk forsyne seg selv. Til desserten tok de helt av - og var til og med nede i kjelleren og hentet en ny ispakke fra fryseren . Det var da kanskje ikke så rart at ungene hadde en smule mageknip etter et godt middagsmåltid og en overdådig dessert.
I sum en svært trivelig kveld il lag med våre trivelige naboer.

Vi ser allerede frem til neste besøk. Kan hende er vi her 17.mai, det avhenger av hva ungene ønsker. Men muligheten for langfri er definitivt til stede fordi pinsen etterfølger nasjonaldagen...Og da er det i hvert fall vår her. Uvisst hva status er i Tromsø........ Summa summarum en slik påske vil vi gjerne ha om igjen!!!

1 kommentar:

  1. Ja!! Sånn påske tar vi gjerne igjen! Skal snart starte mild og subtil påvirkning i retning av 17. mai i "utlandet" ��

    SvarSlett