onsdag 27. mars 2013

On the Road again - på vei til påskestugan

Luftepause: Prinsessa og pappaen danser i måneskinn
Kl. 00:00 viste klokka da vi parkerte bilen utenfor stugan, nøyaktig 7.45 timer etter at dro hjemmefra. Gråtass er vel sørget for på kattepensjonatet på Kvaløya, mens vi skal tilbringe påsken her i Bottenviken. Vi var her i fjor også, som gjester. I år er første påske i eget hus. Turen hit er lang, 61,5 mil. Det som faktisk tar lengst tid, er veien fra Tromsø til Skibotn og Kilpisjärvi. Etter dette er det slutt på lave fartsgrenser, svingete veier - og ikke minst trafikk. I går kveld var det litt trafikk mellom et par byer, det var det hele, en trailer i ny og ne - og denne gangen - ingen reinsdyr. Været var flott, ikke noe snøfall og nydelig måneskinn hele veien. Pauser? Denne gangen ble det litt mer enn tisse- og dieselstopp. Amalie ble kvalm under bilturen. Kanskje ikke så rart. Den første del av reisen i Finland er ganske så humpete. Kanskje er det blitt noen ekstra humper nå på tampen av vinteren? Telehiv? Et par friskluftstopp hjelp ikke. Plutselig ville maten bare opp. Go'jenta har erfart dette før, og hadde pose klart. Etter at magen var tømt, forsvant kvalmen og ble erstattet med søvnen.
Flotte naboer i gulstugan hadde vært innom og skrudd på varmen i går ettermiddag. Da vi kom ved midnatt var det derfor varmt og godt i hele huset. Ungene gikk rett og la seg, mens vi koste oss med en Proseco og en øl. Vel fortjent etter lang kjøring. 
Pinsessa hadde laget påskepynt på SFO og disse to kyllingene ble selvfølgelig tatt med. Stugans første påskepynt. (... de får nok selskap etter hvert).

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar