torsdag 26. juli 2018

Varme til begjær og vann til besvær

Litt av en velkomst til stugan. Kald vin i kjøleskapet og naboene som inviterte på mat. Alt var bare helt topp. Og så gå å legge seg, trøtte og slitne sent på kvelden. Vi sov godt og noen drømte sikkert om flotte feriedager på herlige Båtskärsnäs.

"synderen"
Mens vi alle sov, skjedde det saker og ting på badet. Toalettet gikk i stykker. Mellom vanninntaksrøret og sisternen var det plutselig et lite fossefall istedet. Og vannet fosset ned til gulvet hvor det ble en liten innsjø.

Det ble en rask oppvåkning da dette ble oppdaget på morgenen. Vanninntaket til toalettet ble stengt og alle kluter, håndklær og filler ble benyttet til å tørke opp det meste av vannet,
Rørleggeren konstaterte kjapt at toalettet nok hadde gjort sin tjeneste gjennom 50-60 år og var klar for utskifting.

Einar fablet om en kunstinnstallasjon med det gamle toalettet - kanskje med blomster i, men ble nedstemt av resten av familien. Rørleggeren tok med seg det gamle toalettet da nytt toalett kom på plass. Nytoalettet ble forøvrig feiret, det finner du referat fra i et annet bloginnlegg.

Det tok 3 dager før nytt flott toalett var på plass.

I mellomtiden har vannet fra tirsdagens lille innsjø, gått gjennom tak, gulv og vegg, gjennom stua i etasjen under og helt ned til kjeller.
I stua er takplater tydelig merket og tapeten bobler. Skaden er meldt forsikringselskapet vårt. Takstmann får også finne ut av om hvilke skader som eventuelt har oppstått på de steder vi ikke kan se direkte (etasjeskiller, isolasjon m.m.).
taket i stua, og et lite utsnitt av tapeten

En ulykke kommer sjelden alene. Da sjokket over toalettet hadde gitt seg, streiket streiket Thermaflowen. Dette har vært vår alternative oppvarmer av varmtvann. Nå slapp den plutselig ikke vannet gjennom vann for oppvarming. Og så fungerte heller ikke oppvaskmaskina. Vi forstod raskt hvorfor: den var koblet direkte på varmtvannet (vanlig i tidligere tider). I påvente av oppgradering, måtte vi ta oppvaskbørsten fatt - og finne frem den største kjelen for oppvarming av varmtvann over komfyr.


Vi har heldigvis nytt godt av deilig og varmt vær, med strandhogg og bading i sjøen hver dag.

Men - etter en drøy ukes tid med gjennopplevelse av fordums hyttetradisjoner med oppvarming av vann på komfyr, manuell oppvask og særdeles kalde dusjer, var det på tide med oppgradering.

Det skjedde i dag. Ny varmtvannbereder er nå på plass (hurra!)

I tillegg har vi fått nye og oppdaterte blandebatterier ved badekar på badet i 2. etasje og i dusjen nede i kjelleren.


Og ja, klart vi fikk ordnet nytt inntak på kjøkken også. Nå er vanninntaket til oppvaskmaskinen fra kaldt vann..



Badeendene var forøvrig godt fornøyd med oppgraderingen på badet oppe (det eneste som er beholdt er det gamle dusjhodet):





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar