lørdag 7. juli 2012

Sommarlov!

Endelig ferie! Turen hit ble lengre enn planlagt. Takket være en feiltolkning av Mattilsynets sider, ble det omveg via Kiruna istedet for straka vägen gjennom Finland. Katten oppførte seg eksemplarisk, etter en time med litt engstelig mjauing, fikk den en liten luftetur i bånd. Antakelig var den lettet over ikke å se noen vetrinærer, og tuslet velvillig inn i buret - og sov - resten av veien. En litt forfjamset katt våknet opp da vi kom til stugan. Katten har kommet til katteparadis. Han har allerede markert eierskap til vår hage og de nærmeste naboenes hager og storkoser seg ute. I stugan har han egen katteluke og kan komme og gå som han vil. Hagen vår var en jungel. Gresset har fått vokse fritt og uhemmet siden i vår.
 En hyggelig overraskelse ventet oss utenfor garasjen da vi kom frem. Naboene i gulstugan har byttet ut en av sengene, og vi har fått den "gamle". Den stod demontert og klar utenfor garasjen da vi kom. Den monteres på "blårommet" i 2.etasje.
Da ungene hadde lagt seg, måtte vi gjennomføre husregel nr. 1, sprette Cavaen. Vi koste oss på verandaen sammen med en stor gruppe mygg. Vi bevæpnet oss med diverse midler for å holde myggen på betryggende avstand. De gamle myggspiralene var ikke særlig effektiv. Da tok vi frem en ny gassdrevet myggfordriver. Den fungerte mye bedre, og vi kunne nyte Cavaen uten for mange myggstikk... Etter midnatt var det også grunn til å skåle, for gubben fyller år 8.juli.

1 kommentar: