mandag 16. juli 2012

Feriearbeid

Gressklipperen fungerer ypperlig og gresset er nå på akseptabelt nivå. Vi må nok skaffe et ekstra batteri, men det har vært ok å ha en timers pauser for å gjøre noe annet når batteriet må lades.

Nå er det husets ytre som trenger facelift og dette arbeidet har nå startet. Det er lenge siden veggene har sett noe maling og en del av bordene er i dårlig forfatning. Vi har bestemt oss for ikke å skifte ut bord fra ytterkledningen, men heller ha et grundig forarbeid før maling kommer på.  Gubben og poden har skrapt veggpanel fri for sopp og råte. Det har vært en møysommelig og arbeidskrevende jobb. Årsak til at det var råte, var at forrige gang det ble malt, droppet man å male endene. Derfor har sopp og råte fått lov til å vokse frem. Men – ikke nå lenger.
Etter en skikkelig husvask av veggene, har vi gått over samtlige bord – og oljet endene. De korte bordene øverst, bød ikke på så store problemer, men på bordene som ender under verandaen, ja da måtte man krype. Gubben stod for den jobben.  Eller rettere sagt, han ålte seg bortover. En snau times åling fra den ene enden til den andre, var samtlige bordender oljet og gubben var glad for å komme ut i solen igjen J.


Og så har vi startet malerjobben. Først et lag med grunning. Både hvitt og rødt. Vi har hvitt oppunder taket og en hvit rand i øvre del av veggen. Dernest to lag med maling. Falunrødt, eller Pippi-rødt, kommenterte selgeren på Coop Forum  i Kalix. Den mest vanlige fargen på svenske hus. Det blir dermed ingen problem å finne malingskode, fordi denne er standard i alle malerutsalg her.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar