lørdag 22. juli 2017

Litt jul i juli - en snartur til Rovaniemi

Ferien på stugan ble litt kortere for poden. Men han var nok ikke lei seg for det.  Han skulle videre på handball-treningstur til Kroatia. Hvordan vi skulle få han hjemover igjen, var først et litt hodebry. Men så var det noen som nevnte at det faktisk går buss hver dag - fra Rovaniemi og til Prostneset i Tromsø. Dettte betydde at vi ikke behøvde å kjøre helt hjem og tilbake igjen. Billett ble enkelt bestilt og betalt over nett. Og fredag 22.7 juli dro vi av gårde. Det er kort veg til Rovaniemi, knappe to timers kjøring fra stugan. Av redsel for å komme for sent, kom vi frem ganske så tidlig. En times venting på bussstasjonen måtte til innen vi kunne vinke farvel til poden som skulle hjem helt på egen hånd.
Etterpå dro vi til sentrum for å ta byen nærmere i øyesyn. Vi droppet å dra til nisseland midt i juli måned, men jammen ble det ikke jul lell.
Vi møtte nissejenter i gågata, det var juletrær og julepynt de fleste steder, julenissetog, nissens postkasse, bjelle til å ringe på når man ville ønske seg gaver fra nissen. Og jammen var det ikke "tagget" flere steder "Santa was here".
Det var bare så vidt vi unngikk å kjøpejulepynt. Eller var det nettopp her vi burde ha gjort det??

Ellers var Einar også ganske starstruck. For æresborgere av Rovaniemi er gruppa Lordi - som klarte det ingen finner verken før eller etter dem har klart - å vinne Melodi Grand Prix.  Det sentrale torget i gågata ble etter den store seieren omdøpt til Lordiplassen. Og attpåtil er det signert plakett, med håndavtrykk av bandmedlemmene. Og ja, vi fikk det med oss :).
oh, Lord(i)..!


Lunsj inntok vi på en kinesisk restaurant - som var mange ganger bedre enn vår siste lunsjopplevelse i Luleå. Her var vi godt imponert over rettene - og ikke minst hadde de skikkelig sushi som smakte fortreffelig. Kan absolutt anbefales!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar